Szoftver Hírek

A Google Ice Cream Sandwich kódnevű operációs rendszere már a PC-s processzorokon is jól üzemel.

Suzy Greenberg, az Intel szóvivője hivatalosan is megerősítette, hogy az Android 4.0 operációs rendszerből készítenek egy x86-ra optimalizált verziót is, amely kifogástalan produkcióra lesz majd képes.

Értesülések szerint az Intel hosszútávon a Windows 8-cal képzeli el a jövőt, de rövidtávon nagyon is számít a vállalat az Androidra, és azon belül is az újabb 4-es verziókra. A pletykák szerint az Intel új Cedar Trail platformjára nagyon vékony, több szempontból is az ASUS Eee Pad Slider masinájára hajazó termékek érkezhetnek, melyek a Windows 7 operációs rendszer mellőzéséből adódóan alacsony árcédulát kaphatnak. Az Android 4.0-ra az Intel ezen a ponton erősen építhet, hiszen az összes új generációs Atom termék grafikus magja PowerVR SGX variáns, és az Imagination Technologies régóta kínál grafikus drivert az Androidra.

Az Android 4.0 tehát érdekes operációs rendszer. Nemcsak az újításai előnyösek, hanem a különböző architektúrákra való hivatalos portolás is. Egyelőre a szoftver az ARM-os masinákra érhető el, de nem kell sokat várni a MIPS-es és az x86-os portra sem.

Forrás: szoftver.hu