Szoftver Hírek

A napokban derült fény arra, hogy a fejlesztők már hozzájutottak a Chrome OS első stabil kiadásához, így talán már egy hónapon belül hivatalosan is leleplezhetik a rendszert.

A Google a múlt héten létrehozta a Chrome OS stabil csatornáját, ahol meg is jelent az operációs rendszer kódjának első, ebbe a kategóriába sorolt verziója. Ez alapján joggal feltételezhető, hogy a rendszer közel áll a megjelenéshez, blogokon és a szaksajtóban többen felvetették, hogy a hivatalos bemutatóra megfelelő alkalom lehetne a május második hetében San Franciscóban megrendezendő Google I/O fejlesztői konferencia.

A Chrome OS tesztverzióit a hozzá mellékelt referenciahardveren néhány ezer fejlesztő már kipróbálhatta tavaly december óta. A króm egyik izotópja után Cr-48-nak elkeresztelt, fekete Chrome-notebookban 802.11n wifivezérlő, beépített 3G-vezérlő, nagy méretű touchpad, webkamera és flashalapú háttértár található. Mivel az operációs rendszer lényege, hogy webes alkalmazásokat használ, az internetkapcsolat elengedhetetlen a működéséhez, ezért került a gépbe a wifi mellé 3G is.