Szoftver Hírek

A Microsoft fejlesztői egyelőre kevés hivatalos információt adtak ki a készülőben lévő Windows 8 operációs rendszerről, ennek ellenére egyre több pletyka kering az OS újdonságairól.

A várhatóan 2012 második felében megjelenő operációs rendszer egyik nagy újdonsága az lesz, hogy már nem csak az Intel x86-os architektúrára lesz elérhető a szoftver, hanem ARM-platformra is. Egyes hírek szerint már a redmondi óriás PC-gyártó partnerei, mint például a Hewlett-Packard, már a Windows 8 egy korai fejlesztői verzióját is megkapták.

Az OS új szolgáltatási közé tartozik a History Vault, amely a jelenlegi Windows backup továbbfejlesztett adatmentő- és visszaállító programja. Az alkalmazás segítségével lehetőségünk lesz többek közt „factory reset” elvégzésére is, amely visszaállítja a feltelepített Windows 8-at az eredeti állapotába.

A hírek szerint a Windows 8 felhasználói felülete hasonló lesz a jelenleg is népszerű Windows 7-hez, és továbbra is az Aero alapjaira fog épülni. Egyes értesülések szerint ez az OS már Internet Explorer 10 böngészővel fog érkezni. Az operációs rendszer hardver követelményei várhatóan hasonlóak lesznek, mint amelyeket már megismertünk a Windows 7-nél.