Szoftver Hírek

Operációs rendszerek

A Windows 8 fejlesztői tegnap bejelentették, hogy az első nap egymillió alkalommal töltötték le a készülő operációs rendszer fogyasztói előzetesét.

A Microsoft egyik vezetője a napokban olyan nyilatkozatot tett, miszerint október környékén várható a Windows 8 megjelenése.

A Mozilla egy szabványos és teljes mértékben nyílt operációs rendszert készít okostelefonokra.

A Google Ice Cream Sandwich kódnevű operációs rendszere már a PC-s processzorokon is jól üzemel.

A Microsoft 2014. 04. 08-ig fogja támogatni eddigi legsikeresebb operációs rendszerét, a Windows XP-t, ezt követően már nem érkezik több biztonsági javítás hozzá.

A 10.7.2-es frissítés az OS X Lion minden felhasználója számára ajánlott, ugyanis az operációs rendszer olyan javításait tartalmazza, amelyek növelik a Mac számítógép stabilitását, kompatibilitását és biztonságát is.

Az Apple jövő hónapban megjelenő új operációs rendszere, a Mac OS X Lion számtalan kellemes újdonsággal szolgál.

A fejlesztés alatt álló Windows 8 egyik legfontosabb újítása, hogy a Microsoft kiemelten figyel a fájlműveletekre és a fájlkezelése, így ezen a téren sok fejlesztést kapunk majd.

A Google a várakozásoknak megfelelően a San Franciscóban megrendezett I/O 2011 fejlesztői konferencián ismertette a Chrome OS platformot.

Megérkezett a Mac OS X Lion első hivatalos frissítése, amely a Software Update menüpontból érhető el.

A napokban derült fény arra, hogy a fejlesztők már hozzájutottak a Chrome OS első stabil kiadásához, így talán már egy hónapon belül hivatalosan is leleplezhetik a rendszert.

Az iOS 5 új arcfelismerő programozási felülettel (API) is rendelkezik majd.

A Microsoft fejlesztői egyelőre kevés hivatalos információt adtak ki a készülőben lévő Windows 8 operációs rendszerről, ennek ellenére egyre több pletyka kering az OS újdonságairól.