Szoftver Hírek

A Google által készített Chrome 17 a fejlesztők szerint gyorsabb és biztonságosabb lett, amely a letöltött fájlokat is ellenőrzi.

A böngésző stabil kiadásoknak fenntartott csatornájában a napokban megjelent a Chrome 17-es kiadása, amely a 17.0.963.46-os verziószámot viseli. A Windows, Mac OS X és Linux platformokra elérhető új verzió a szokásos hibajavításokon túl két fontos újdonságot is hozott.

Az egyik az omniboxnak nevezett címsorba írt címeken található oldalak előzetes betöltése, vagyis amikor elkezdjük begépelni, a Chrome a böngészési előzményeink alapján megpróbálja kitalálni, hogy mit akarunk beírni.

A másik újdonság a böngészés biztonságának javítását célozza, és egy olyan funkciót emel át a szoftverbe, ami eddig jellemzően a vírusirtók feladata volt. A Chrome már egy ideje figyelmeztet, ha a felhasználó egy ismert kártékony weboldalakra téved, mostantól pedig a letölteni tervezett végrehajtható fájlokat is ellenőrzi, mégpedig az állományok és oldalak folyamatosan aktualizált fehérlistája alapján.

A böngészőt a következő oldalról tudjuk letölteni: Chrome 17