Szoftver Hírek

A Firefox 9.0 asztali verziójában gyorsabb JavaScript-motor dolgozik, az androidos változata pedig új kezelőfelületet kapott.

A böngésző új kiadása nem hoz olyan sok szemmel látható és jelentős újdonságot, mint azt korábban megszokhattuk. Ami ezek közül a felhasználók számára a legfontosabb lehet, az asztali kiadásokban gyorsult a JavaSript-motor. A fejlesztők egy olyan új eljárást alkalmaztak, amellyel a futásidejű fordító hatékonyabb kódot képes generálni. A Mozilla saját mérései szerint ez akár 30 százalékos teljesítményjavulást is.

A böngésző Mac OS X Lionon futó verziója mostantól jobban integrálódik az operációs rendszer grafikus felületébe, egyszerűbb vele több kijelzőn böngészni, illetve kétujjas multi-touch gesztusokat vezet be. Szokás szerint bővült a Firefox HTML5- és CSS-repertoárja is.

Az asztali változatok mellett frissült a Firefox 9.0 androidos kiadása is. Ebben egy teljesen átdolgozott, tabletekre optimalizált felhasználói felület mutatkozik be, ez figyelembe veszi azt is, hogy az eszközt állítva vagy fektetve tartjuk.

A böngésző letölthető a következő oldalról: Firefox 9.0