Nyomtatás
Kategória: Internet   Megjelent: 2011. október 14.

Az Opera Software által fejlesztett böngésző új kiadása számos újítást kapott.

Ilyen újdonság az Opera 12-ben például a WebGL az új ECMAscript tulajdonságokkal kombinálva, amelyek lehetőséget nyújtanak jó minőségű grafikák, játékok, 3D demók böngészőben történő natív megjelenítésére és futtatására. Hogy demonstrálják a WebGL-ben rejlő lehetőségeket, az Opera készített is egy játékot, az Emberwind HTML5-ös változatát.

Továbbá a fejlesztők legfőbb célja, hogy a böngésző a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa minden felhasználó számára. Többek között ez az, amiért az Opera az egyetlen böngésző, ahol létezik szoftveres gyorsítás néven emlegetett CPU-val kiegészített Vega. Ugyanis az Opera egyedülálló módon, a böngésző 10.50 verziója óta a Vegát használja a teljes grafikus felület kirajzolására. Most ezt a modult ültették át a GPU megsegítésre, amely minden azt támogató hardveren működik.

Emellett az Opera 12-ben egyszerűbbé tette a témázhatóságot az átlagfelhasználók számára is. A korábbi INI szerkesztős paddingos profi témázhatóság megmaradt, ám kiegészült egy persona.ini-t használó, teljes képet háttérként használó változattal, amely tovább bővíti a testre szabhatóságot.

Az Opera 12 főbb fejlesztéseinek listája: