Szoftver Hírek

Tegnapelőtt jelent meg a már másfél éve készülő RockMelt böngésző tesztváltozata, amelyhez egyelőre még csak korlátozott számban lehet hozzáférni.

A Chromiumra épülő RockMelt többféle közösségi szolgáltatáshoz is nyújt könnyű hozzáférést (Google, Twitter stb.), az alap a Facebook lesz, hiszen ide történő bejelentkezés nélkül nem is használható a szoftver.

A RockMelt a koncepcióból adódóan gyakorlatilag egy Facebook-kliensnek tekinthető, amely a megszokottól kissé eltérő böngészőfelületet kínál. A bejelentkezett felhasználó két fontos újítással találkozhat, az egyik az ablak két szélén található eszköztárak (balra az ismerősök, jobbra a közösségi oldalak), a másik pedig a felugró ablakok rendszere, amelyek a hatékonyabb navigációt, a kapcsolattartást, az aktivitást, az információszerzést szolgálják.

A beállításokat egy szerveren tárolják, így a felhasználó bármilyen, RockMelt-et is tartalmazó számítógépen a saját felületén böngészhet. A vállalkozás szerény célokat tűzött ki maga elé, arra számítanak, hogy a több mint ötszázmillió regisztrált taggal rendelkező Facebook-táborból legalább egymillióan megkedvelik majd a RockMeltet.

A Facebook-böngészőjének tesztváltozata előzetes igénylés után tölthető le a hivatalos weboldalról.