Szoftver Hírek
Pár nappal az Opera végleges 9.52-es változatának megjelenése után bemutatták az újabb verziót, a 9.6-ot.

Néhány hónappal az Opera utolsó jelentősebb átalakítása óta már meg is jelent az újabb mérföldkőnek számító 9.6-os verzió egy korai, előzetes változata. A böngésző új változatában megjelenő változások leginkább a levelező részt és az RSS hírcsatornák kezelését érintik, ami arra utalhat, hogy a korábban megjelent változat kiadásának időpontjára nem készültek el teljesen ezek fejlesztésével. Továbbá kibővült a szinkronizált elemek listája, vagyis mostantól a könyvjelzők, a személyes sáv, a jegyzetek és a gyorshívó mellé bekerültek a keresők és a korábban beírt címek is, valamint ezentúl már egy hírcsatornába való feliratkozás előtt előzetesen beleolvasunk abba, így könnyebben eldönthetjük, hogy valóban érdemes-e rá feliratkoznunk, vagy sem.

Az Opera 9.6 további újdonságai szinte kivétel nélkül a levelező részt érintik. Az egyik új funkció az alacsony sávszélesség mód, amelynek használatával rávehetjük az Opera levelezőkliensét, hogy a lehető legkisebb sávszélességet használja csak fel a működéséhez. Az alkalmazás új változatában megjelenik a korábban már más levelezőprogramokban is debütált üzenetszűrési funkció, amelynek segítségével előre definiált szabályokkal könnyebben megkülönböztethetjük a fontosabb leveleket a levélszeméttől. A levelező részben megjelenő további újdonság az üzenetváltások követése, amellyel könnyebben visszaolvashatók a partnerekkel folytatott hosszas levelezések.

Arról, hogy pontosan mikor jelenik meg az Opera 9.60, még nincsenek pontos információk, de nagy valószínűséggel a konkurens Firefox 3.1 megjelenéséhez fogják igazítani, így várhatóan az év vége felé lesz letölthető a böngésző végleges változata.