Szoftver Hírek

Az Internet Explorer 8 második bétáját nem lehet eltávolítani a Windows XP-ről, ha a böngésző a PC-n van, és utána feltelepítjük a Service Pack 3-at, hasonlóan az IE7 megjelenésekor történtekhez.

Természetesen a feltelepített 8-as verziót lehet frissíteni a később megjelenő előzetesekre, vagy a végleges verzióra. Ha nem akarunk így járni, akkor a megoldás az, hogy el kell távolítanunk a Windows XP SP3-at, majd az Internet Explorer első bétáját, ezt követően telepítsük újra fel az SP3-mat, végül pedig az IE8 második bétáját. Ezt követően már eltávolítható lesz a böngésző most megjelent előzetese, így a felhasználó visszatérhet az Internet Explorer 7-hez, ha akar.

Azok az XP-felhasználók, akiknek a gépén már fent van az első béta, automatikus frissítésként megkaphatják a második bétát, amennyiben jóváhagyják azt. A vistás PC-kre ugyanakkor nem kerül fel, a felhasználóknak először el kell távolítaniuk az IE8 Beta 1-et, ezt követően le kell tölteniük a második bétát, majd telepíteni, de ehhez szükség van még néhány kiegészítésre is, például a Vista SP1-re.

A Microsoft emellett közzétett egy listát azokról a szoftverekről, amelyekkel nem kompatibilis az Internet Explorer 8, ezek közül a Visual Studio .Net Version 7 és a Windows Live Mail akár rendszerösszeomlást is okozhat, ha a számítógépre az IE8 Beta 2-t telepítik. Ezen szoftverek felhasználóinak tanácsos az IE7-nél maradni.

 

Internet Explorer 8