Szoftver Hírek

Az Adobe kiadta elsősorban haladó fotósoknak szánt képkezelő szoftverének legújabb verzióját.

Az Adobe Photoshop Lightroom 3.6-ból eddig csak különböző tesztverziók voltak elérhetőek az Adobe Labs honlapján, most viszont napvilágot látott a végleges kiadása. A sokak által igencsak kedvelt alkalmazásban számos korábbi problémát orvosoltak a fejlesztők, ezenkívül pedig lényeges újdonság, hogy számos új fényképezőgép kapott támogatást a szoftverben. Immár többek közt a következő masinákat is támogatja az új Lightroom: Canon PowerShot S100, Fujifilm Finepix X10, Leica V-Lux 3, Nikon 1 J1, Nikon 1 V1, Panasonic DMC-GX1, Ricoh GR Digital IV, Samsung NX5, Samsung NX200, Sony NEX-7.

Az Adobe néhány évvel ezelőtt ébredt rá arra, hogy a "nagy" Photoshop tudása és szolgáltatási köre egyesek számára gyakorlatilag már-már túlburjánzó, illetve, hogy a profi fotósok sokszor más funkciókra vágynak, mint az úgymond átlagos felhasználók. A normál Photoshop-nál jelentősen kedvezőbb áron beszerezhető Photoshop Lightroom elsősorban arra hivatott, hogy megkönnyítse az olykor sok száz, vagy több ezer felvételt feldolgozó fotósok életét.

A komoly képnézegető, szerkesztő és rendszerező funkciókkal felvértezett alkalmazás 1.0-ás verziója 2007 elején látott napvilágot, majd pedig 2008 nyarán elkészült a 2.0-ás kiadás. A Photoshop Lightroom 3.0 első bétája 2009 őszén, végleges verziója pedig tavaly júniusban jelent meg. A most debütált 3.6-os új kiadás előtti 3.5-ös verzió idén szeptemberben jött ki.

A képkezelő szoftver az i-Store.hu webáruházban kedvező áron vásárolható meg: Photoshop Lightroom

Forrás: szoftver.hu