Szoftver Hírek

A Photoshop Elements 10 intuitív szerkesztési funkciókkal, intelligens rendszerezési és megosztási képességekkel rendelkezik.

Az Adobe legnépszerűbb fényképszerkesztő szoftverének legújabb verziójaként a Photoshop Elements 10 teljes megoldást nyújt. Bámulatosan hatékony, mégis könnyen kezelhető szolgáltatásai még jobban kiterjesztik a fényképek felhasználásával készült művek rendszerezési, szerkesztési és megosztási lehetőségeit.

Az Adobe Photoshop motorjára épülő, a digitális képfeldolgozás területén meghatározó Photoshop Elements 10 olyan intelligens technológiát alkalmaz, amely megkönnyíti a hétköznapi fényképek különlegessé tételét. A Photoshop technológiája könnyen végrehajtható lépésekben alkalmazható a megkapó fényképeffektusok létrehozására, amelyet az új, rendkívül népszerű és sikeres elemeket tartalmazó Guided Edits funkció tesz egyszerűen használhatóvá.

Az új szövegfunkciók, amelyek különösen az albumkészítők érdeklődésére tarthatnak számot, olyan íves, úszó szövegek elhelyezését teszik lehetővé a fényképeken, amelyek automatikusan követik a téma körvonalát, egy egyéni útvonalat vagy alakot. Ezenkívül a különleges vágási segédvonalak segítik a felhasználókat minden szinten az érdekes, vizuálisan megkapó kompozíciók létrehozásában. A Smart Brush, amely segítségével a felhasználók egyedi effektusokat festhetnek a fényképek bizonyos részeire most 30 új effektust tartalmaz, ilyenek például a Pencil Sketch vagy az Oil Pastel.

A Photoshop Elements 10 szoftverben nem csak a szórakoztató szerkesztési és alkotási szolgáltatások érhetők el, hanem a fényképek rendszerezése is elvégezhető. Az Object Search automatikusan megtalálja a fényképeken szereplő tárgyakat, például műemlékeket, virágokat vagy kisállatokat. Az Elements Organizer a több példányban megtalálható, vagy majdnem ilyen fényképeket is képes megtalálni, így a felhasználó rendbe teheti és törölheti a szükségtelen fényképeket, és gyorsan csoportosíthatja a hasonló fényképek gyűjteményeit. A videózó hobbifotósok pedig mostantól közvetlenül feltölthetik klipjeiket Facebook vagy YouTube fiókjukba.

A fentebb említett új szolgáltatások és képességek mellett a Photoshop Elements 10 lehetővé teszi a fejlesztők számára olyan táblaszámítógép- és mobilalkalmazások létrehozását, amelyek a mellékelt API felületen kommunikálnak a szoftverrel. Ez egy új világ számára teszi elérhetővé a Photoshop Elements 10 szoftvert, amelyben az érintőképernyős eszközök szórakoztató és interaktív használata találkozik a Photoshop Elements lehetőségeivel.

Forrás: szoftver.hu