Szoftver Hírek

Az Adobe kiadta elsősorban haladó fotósoknak szánt képkezelő szoftverének, a Photoshop Lightroom-nak a legújabb verzióját.

Az Adobe Photoshop Lightroom 3.4-ből eddig csak különböző tesztverziók voltak elérhetőek az Adobe Labs website-on, most viszont napvilágot látott a véglegesnek titulált kiadás. A sokak által igencsak kedvelt alkalmazásban számos korábbi problémát orvosoltak a fejlesztők, ezenkívül pedig lényeges újdonság, hogy tizenhárom új fényképezőgép, illetve huszonöt új objektív kapott támogatást a szoftverben.

Az Adobe néhány évvel ezelőtt ébredt rá arra, hogy a "nagy" Photoshop tudása és szolgáltatási köre egyesek számára gyakorlatilag már-már túlburjánzó, illetve, hogy a profi fotósok sokszor más funkciókra vágynak, mint az úgymond átlagos felhasználók. A normál Photoshop-nál jelentősen kedvezőbb áron beszerezhető Photoshop Lightroom elsősorban arra hivatott, hogy megkönnyítse az olykor sok száz, vagy több ezer felvételt feldolgozó fotósok életét. A komoly képnézegető, szerkesztő és rendszerező funkciókkal felvértezett alkalmazás 1.0-ás verziója 2007 elején látott napvilágot, majd pedig 2008 nyarán elkészült a 2.0-ás kiadás. A Photoshop Lightroom 3.0 első bétája 2009 őszén, végleges verziója pedig tavaly júniusban jelent meg.

A képkezelő szoftver az i-Store.hu webáruházban is igen kedvező áron vásárolható meg: Photoshop Lightroom 3.4

Forrás: szoftver.hu