Szoftver Hírek

A fontkezelő szoftver segítségével a szakma művelői új értelmet adhatnak a tipográfiának. A legújabb, asztali számítógépre készített szoftver segítségével a betűkészletek kezelése mind az alkotói, mind a munkafázisban új oldalról közelíthető meg.

Az Extensis, a napokban adta ki a Suitcase Fusion 2 szoftvert, amely a legújabb szoftveres betűkészlet kezelő egyéni felhasználók számára. A Suitcase Fusion 2 felhasználói a teljesen újratervezett felhasználói felületnek és kódbázisnak köszönhetően ezentúl egy minden szempontból új, a rugalmasságot és a szigorú ellenőrizhetőséget egyszerre biztosító betűkészlet kezelő környezetben tevékenykedhetnek.

A Suitcase Fusion 2 nem pusztán a hagyományos professzionális betűkészlet kezelő lehetőségekkel van ellátva, hanem olyan funkciókkal is, amelyek a tipográfia és a betűtípusok kreatív kezelését is lehetővé teszik a felhasználó számára. A fontkezelő Glyph View Palette szolgáltatásának segítségével a felhasználó könnyedén végigböngészhet és válogathat akár több ezer írásjegyet adott betűtípuson belül, és az összehasonlítás után ki is választhatja az ideális betűtípust elképzelései számára. Az innovatív Floating Preview alkalmazás segítségével a felhasználó szó szerint kiemelhet betűtípus előnézeteket. és ráillesztheti azokat megadott szöveg rendezésekre, ami leegyszerűsíti az összehasonlítást és a választást. A Suitcase Fusion 2 szoftver használatával lehetséges több lapot egymás mellett összehasonlítani és közben változtatni a pontméretet (point size). Ezen túl a felhasználó még ki is nyomtathatja a betűtípus előnézeteket további összehasonlítás céljából.

Továbbá a Suitcase Fusion 2 szoftver tartalmaz még újfajta, önaktiváló szoftvermodulokat is, amelyek automatikusan kapcsolják be és ki a betűtípusokat a felhasználó napi szinten használt alkalmazásain belül. A szoftvermodulok és kiterjesztések az Adobe InDesign CS4, Adobe Illustrator CS4, a QuarkXPress 8 szoftverek, valamint a Creative Suite 3 és a QuarkXPress 7 szoftverekkel együtt használhatóak. A profi felhasználó számára a háttérben folyamatosan működő önaktiválás funkció, amely az Extensis szabadalmaztatott Font Sense alkalmazásával kiválasztja a megfelelő betűtípusokat, gondtalan munkát tesz lehetővé az általa választott szoftverkörnyezetben. A Font Sense alkalmazás minden betűkészlethez egyedi azonosítót rendel, a betűkészletek tervezéstől előállításig terjedő konzisztenciája érdekében.

Az i-Store.hu webáruházban a Suitcase első kiadásái megvásárolhatók:

Suitcase for Windows – br. 36.990Ft

Suitcase Fusion – br. 39.990Ft

Hamarosan a Suitcase Fusion 2 szoftver is a kínálat része lesz a webáruházban.