Szoftver Hírek

Megérkezett a Lavalys Everest szoftver legújabb, 5.0 verziója, amely letölthető a gyártó honlapjáról.

Az új verzió még szélesebb körű hardvertámogatással rendelkezik, a kompatibilitási listán megtalálhatók a legújabb Intel és AMD processzorok, köztük a Phenom II-vel, a Core i7-tel, és persze az Atommal. A szoftver tartalmaz egy új figyelmeztető szolgáltatást, ami jelez túlmelegedés, feszültségesés, túlfeszültség valamint a hűtőventilátor meghibásodása esetén, és az Everest képes hiba esetén automatikusan leállítani a PC-t.

A szoftver a fentieken kívül felismeri a legújabb grafikus processzorokat is. Az Everest 5.0-ban helyet kapott egy OpenGL-megfelelőségi teszt, amellyel ellenőrizhető a hardver és az illesztő program kompatibilitása a különböző OpenGL változatok esetén. GPGPU támogatású grafikus kártyák adatait is meg tudja jeleníteni a szoftver, beleértve a memória méretét, blokk- és rácsméretet, API-verziót információkat a számítási képességről. Az Everest 5.0 a korábbinál több információval tud szolgálni a hangkártyákról az OpenAL API-n keresztül, beleértve az X-RAM méretének és a hardveres hang pufferek számának detektálását, illetve a felhasználó kilistázhatja a High Definition Audio vezérlőket és kodekeket is.

Szoftveroldalon a legfontosabb újdonságot a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 támogatása jelenti, az Everest 5.0 nem csak egyszerűen fut a Microsoft új operációs rendszerén, hanem képes az összes konfigurációs paraméter megjelenítésére is. A Lavalys szoftver képes a Vista sidebaron, illetve a Windows 7 asztalán futó minialkamazásokról is információkkal szolgálni.