Szoftver Hírek

A norvég gyártó, az Opera Software ma tette elérhetővé az Opera böngésző új verzióját, a 9.6-ot, gyorsabb és biztonságosabb lett elődjénél, valamint új funkciókkal bővített e-mail klienst kapott a szoftver.

A 9.6-os verziója a korábbi, 9.52-es változat hibajavításai mellett számos új funkcióval is gazdagodott. Többek közt a szoftver különböző számítógépekre telepített példányait szinkronizáló Opera Link mostantól a könyvjelzők, a jegyzetek, a gyorstárcsázás és más személyre szabott beállítások mellett képes szinkronba hozni az egyedi keresőmotor-beállításokat és a naplózott címsort is. Az új változat egyik lényeges tulajdonsága, hogy a fejlesztők módosították az RSS/Atom hírolvasó-modult is, amely mostantól már a feliratkozás előtt betekintést enged a feedbe.

Ezen felül az Opera Mail is új funkciókkal gazdagodott a 9.6-ban, aminek segítségével a böngésző már támogat egy alacsony sávszélességű optimalizált üzemmódot is. Az új kiadásban a felhasználók további lehetőségeket kapnak az üzenetek priorizálásához is a follow/ignore flagekkel, amelyekkel a beszélgetések és a kapcsolatok egyaránt megjelölhetők.

Az új kiadás apropóján az Opera Software frissítette a telepítő megjelenését, illetve néhány közösségi oldalát is, köztük a böngésző népszerűsítésére szakosodott Choose Opera honlapját is. Továbbá új blogot indított, a Discover Opera-t, aminek célja a főbb funkciók 2–3 lépésben történő bemutatása. Minden valószínűség szerint a 9.6-os verzió lesz az utolsó nagyobb lépcsőfok a mérföldkőnek számító Opera 10 megjelenése előtt.